Cyfrowe Archiwum Pomarańczarni

Z okazji setnych urodzin Pomarańczarni, Harcerska Fundacja Turystyczna “Pomarańczarni” uruchomiła Cyfrowe Archiwum – internetowe repozytorium zdjęć i dokumentów środowiska, obejmujące wszystkie jego drużyny i wszystkie lata działania. Korzysta ono z dorobku poprzednich pokoleń – tj. powołanego w 1976 r. Archiwum Fotograficzno-Filmowego Szczepu. Jest uzupełniane o nowo przekazywane kolekcje prywatne i aktualne zdjęcia drużyn.

Do założenia konta zachęcamy przedstawicieli wszystkich pokoleń Pomarańczarni, a także sympatyków naszego Szczepu i jego historii. Niezależnie, czy szukasz historycznych archiwaliów, zdjęć znajomych z obozów w latach 80’, czy też relacji z ostatnich akcji Szczepu – to miejsce dla Ciebie!

Archiwum jest stale współtworzone przez Fundację z obecnymi harcerzami i wszystkimi Pokoleniami Pomarańczarni. Zachęcamy do oglądania, dzielenia się wspomnieniami i przekazywania własnych zdjęć.

W sprawie przekazywania materiałów do Archiwum i innych pytań prosimy pisać na archiwum@pomaranczarnia.org

Logo Cyfrowego Archiwum Pomarańczarni zaprojektowane przez dh. Igora Trujnarę, przybocznego 23 WDW “Binduga”

Wybór zdjęć z Cyfrowego Archiwum Pomarańczarni, prezentujących obchody rocznicy Akcji pod Arsenałem w różnych latach